SAME BUT DIFFERENT – med festugens egne ord

Årets tema: “SAME BUT DIFFERENT” markerer 50-års jubilæet for Aarhus Festuge.

DSC00563

Temaet fungerer som inspiration for Festugens arrangementer – som hvert års tema gør – og indkapsler desuden selve essensen af Aarhus Festuge, hvilket synes passende netop i et jubilæumsår.

Aarhus Festuge er en årligt tilbagevendende begivenhed med både genkommende koncepter og nye initiativer. I Festugen er der plads til at eksperimentere og rum til nye spændende projekter. Dette er med til at give Festugen værdi og årsag til, at Aarhus Festuge efter 50 år fortsat består. Aarhus Festuges direktør Jens Folmer Jepsen fortæller: ”Årets tema peger på, at Festugen er en tradition med en nødvendig løbende fornyelse. Temaet peger også på, at forskelligheder eksisterer. Rundt om i verden siger man goddag og farvel til hinanden på mange forskellige måder. I Mexico kysser man hinanden én gang på én kind, i Spanien tildeler man et kys på hver kind, i Polen kysser man tre gange, og i Danmark giver man hinanden hånden – eller en krammer.”

På paradoksal vis peger temaet mod forskelle i ligheder, og som inspirationskilde for årets arrangementer lægger temaet op til mange undertemaer og kunstneriske forestillinger. Fra person til person, land til land, kultur til kultur forstår og oplever vi ofte den samme ting vidt forskelligt, hvilket både kan føre til interessante møder og alvorlige konflikter.

Aarhus’ Festuge

About hanne

Mixed media artist working with collage, art-money, artists´ books, ceramics and communication
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s